Pokerstars

Pokerineuvot

Voittaminen ilman parasta kättä

Paul GoodmanVietnamin sodan aikaan, kirjailija Paul Goodman (Growing Up Absurd) vakuutti, että miehellä on olemassa kolme keinoa välttää Armeija vaikka kutsu kävisikin: oveluus, petkutus ja karkaaminen.

Parhaan käden näyttäminen potin voittamisen johdoksi on varmasti kaikista varmin tapa tehdä rahaa pokerissa. Suurin osa pelaajista keskittyy aloituskäsien hyviin ja huonoihin puoliin, taktiikoita käsien pelaamista varten, ja muuta strategiaa joka keskittyy siihen, miten tehdä rahaa näyttämällä paras käsi. Parhaan käden näyttäminen on ehdottomasti asia, joka sinun pitää tehdä joskus tullaksesi voittavaksi pelaajaksi, mutta kun mietitään tarkemmin, voittavan käden näyttäminen ei todellakaan ole pääasia. Suurin osa voittavan pelaajan tuotosta tulee oveluuden, petkutuksen ja karkaamisen avulla.

Oveluus: Potin voittaminen ei ole tarinan loppu. Se on juuri ja juuri tarinan alku. Ensinnäkin, pottikoon manipuloiminen on monimutkainen taito. On varmasti selvää, että jos pelaaja A panostaa usein kolme pelimerkkiä tietyn tyyppiseen kahdeksan pelimerkin pottiin ja voittaa, kun pelaaja B voittaa vain kuusi pelimerkkiä panostamalla kolme pelimerkkiä, pelaaja A tulee pärjäämään paremmin kuin pelaaja B.

Oveluus tulee myös kyseeseen kun puhutaan pelivalinnasta, pöytävalinnasta, istumapaikan valinnasta, mihin-aikaan-päivästä-pelaat-valinnasta, pöytäimagon suojelemisesta ja tietyistä taktiikoista kuten panostamisen eristäminen tiettyjä pelaajia vastaan.

Huijaus: Tuottoisa bluffaus-strategia on varmasti selvin asia tässä kategoriassa, mutta se ei ole ainoa huijauskeino jolla voi voittaa rahaa. Jokaisessa pelaamassamme kädessä, meillä on mahdollisuus saada vastustajamme käyttäytymään haluamallamme tavalla. Haluat saada vastustajasi tekemään asioita, jotka ovat sinulle eduksi, ja taas heille haitaksi. Jos saat riverillä parhaan mahdollisen käden ja vastustajasi ei saa mitään, haluat heidän varmasti panostavan. Korottavan katsomisesi jälkeen, tai korottavan lisää panostettuasi!

Kun sanon että vastustaja pitäisi saada käyttäytymään väärin, en kuitenkaan tarkoita sekopäisesti. Sekopäinen vastustaja saattaa vahingossa tehdäkin oikean ratkaisun! Kun kuitenkin onnistuneesti ohjaat vastustajasi väärään suuntaan, ne tekevät juuri mitä haluat. Ajattelevien pelaajien täytyy yrittää kokoajan päästä huijaamaan vastustajia, tavoitteena saada heidät käyttäytymään haluamme mukaan.

Karkaaminen: Luovuttaminen on neljästä pokeritoiminnosta tärkein (panostus, korotus, maksu, luovutus) koska... voittavan pokerin salaisuus on se, kuinka pelaat häviävät kätesi. Monet pelaajat unohtavat voittoisissa unelmissaan, että yhdeksän pelaajan pelissä heille jaetaan häviävä käsi kahdeksan kertaa yhdeksästä. Joten oikeasti sillä on väliä, miten pelaamme nuo kahdeksan kättä, EI se yksi käsi jolla voitamme!

Suurin ero rahallisesti hyvän ja huonon pelaajan välillä on luovuttaminen, panostusten säästäminen. Tämä on myös vieläkin selvä erottava tekijä hyvän ja todella loistavan pelaajan välillä. En kuitenkaan tarkoita tällä hetkellä mitään ”suurta luovutusta”. Vaikka jotkin pelaajat taputtavat itseään selkään tekemällä suuren luovutuksen silloin tällöin, sitä täytyy silti katsoa oikeasta näkökulmasta. Suuri luovutus on harvinainen tapahtuma. Luovutus tapahtuu jossain vaiheessa jokaisessa kädessä jota emme voita.

Karkaaminen on myös tärkeää kun sinun täytyy päättää milloin lähteä pelistä. Pelaajat yleisesti ovat paljon ”milloin lopettaa”-ajatuksen kimpussa, mutta luovuttamisen tiedettä ei ole erikoisesti keskusteltu, osittain johtuen voittavien pelaajien perusjärkevästä strategiasta: jos et usko voittavasi mitään tilanteesta, luovuta. Mutta parasta mahdollista hyötyä tilanteista on todella vaikea oikein määritellä.

Tappioiden minimoiminen pitäisi olla hyvä keino lisätä rahaa pelaajan taskuun, paremmin kuin voittojen maksimoiminen, vain koska koko ajan tulee enemmän mahdollisuuksia minimoida. Tästä välittämättä pelaajat käyttävät pienen määrän aikaa minimointi/tappio-ajatteluun kun verrataan maksimointi/voitto-strategiaan. Toisinaan panostus voi siis olla rahan haaskausta. Tulot vähenevät.

Rahaa jota et ole hävinnyt, on saman arvoista kuin raha jonka olet voittanut.

Pokeri on päätösten ja toiminnan pohjaton kuilu rahallisella haarautumalla höystettynä. Voittava pokeri on muutakin kuin panostamista silloin kun ”voitat”. Kun oikeastaan ollaan edetty pelaamiseen saakka (sen jälkeen kun olet tehnyt peli/pöytä/jne.-valinnat), kaikki riippuu panostuksista. Panostus täällä, panostus siellä... ei ole väliä missä vältät panostuksen - aikaisen luovutuksen, järkevän luovutksen tapahtuessa myöhemmässä vaiheessa kättä, pottimanipulaation tai vastustajien väärään suuntaan johtamisen aikaan -- panokset ovat vieläkin pelimerkkipinossasi, ja vain sillä on väliä.

Oveluus, huijaus ja karkaaminen tuovat kaikki lisärahaa taskuihisi.