Pokerstars

Texas Holdem

Opi Texas Holdem-perusteet

“Koneet eivät ymmärrä uhrauksen käsitettä, eivät myöskään idiootit.”
-- ”Chief” Hardware-elokuvassa (shakista puhuttaessa)

Pokerin suosion dramaattisen nousun mukana, Texas Holdemin erikoisesti, tulee virtaus uusia pelaajia jotka eivät välttämättä ole aloittelijoita pokerin pelaamisessa sinänsä, mutta ovat ehdottomasti aloittelijoita kun heitä verrataan kokeneisiin pelaajiin. Nämä kyseiset aloittelijat ovat aloittaneet pokerin pelaamisen televisiossa näkemänsä perusteella. Vaikka tämä onkin hieno asia ja niin edelleen, käytännön näkökulmasta sillä voi olla todella huonoja seurauksia jotka voivat vaikuttaa aloittelijoihin tuhoisasti.

Suorasanaisesti, jos näet Tiger Woodsin lyövän rautakolmosella reikävälin ympäri, hiekka-esteen yli ja suoraan viheriölle reiän viereen, no, älä kuitenkaan yritä tätä kotona. En tarkoita että kaikki pokeri televisiossa olisi Tiger Woods-tapaista. Kaukana siitä. Joskus TV:ssä näytetään todella surkeita pelejä –- jopa parhaat pelaajat pelaavat ajoittain todella huonosti.

Uusien pelaajien on tärkeä muistaa, että televisiossa näytettävät pokerikädet eivät kuvaa sitä, mikä tekee ihmisestä loistavan pokerin pelaajan. Ensiksikin, todellisesti loistavat pelaajat ovat hallitsevat pokerin perusteet kaikilla tasoilla. Ted Williams, Magic Johnson, Earl Anthony, Cheryl Miller, Joe Montana, Martina Navratilova... kaikki edellä mainitut pelaajat ovat viettäneet tunteja ja tunteja opetellen pokerin perusteita jopa supertähdeksi tulemisen JÄLKEEN. Nämä huippupelaajat käyttävät paljon aikaa kehittäen niitä perusteita, mitä he eivät hallitse erityisen hyvin.

Kuten missä tahansa muussa pelissä, Texas Holdem-pelin perusteet eivät ole mitenkään loistavia tai ilmeisiä, mutta ne täytyy taitaa (ja taitaa myös jatkossa) ennen kuin voit olla erinomainen pelaaja.

Kurinalaisuus. Mitkään taidot eivät vaikuta jos sinulla ei ole varaa pysyä poteissa mukana. Jos tiedät että tilttaaminen ei ole hyväksi, mutta tilttaat silti, et ole kurinalainen pelaaja. Sen lisäksi olet huono pokerin pelaaja verrattuna siihen, mitä voisit olla. Voit silti olla keskinkertaista pelaajaa parempi, mutta vieläkin vain varjo parhaasta mahdollisesta. On lähes mahdotonta tehdä liikaa töitä kurinalaisuuden eteen.

Panostukset. Panostaminen on pokerin atomi. Pelimerkit ovat elektroneita ja protoneita, mutta panostus on kaiken pokerissa tapahtuvan hyvän ja pahan aiheuttaja –- siis jos pelaat rahasta. Jos pelaat vain tyydyttääksesi egosi tarpeet, rahan voittamisen sijasta, sinulla on eri prioriteetit kuin minulla, ja olet tullut väärälle sivustolle. Panostaminen on kaikkien rinkipelien idea. (Turnaus-muoto on täysin eri asia. Selviytyminen, ja voittajana oleminen ovat asioita turnauksessa, jotka eivät liity rinkipeleihin.) Et yritä voittaa potteja. Yrität saada parhaan mahdollisen tuloksen panostamisen avulla. Yrität lyödä vetoa, siis panostaa, saaden matemaattisesti mahdollisimman hyvän oletusarvon. Samalla yrität tietenkin voittaa suuren määrän potteja, mutta se ei ole pääasia, eikä todellakaan se mihin keskitymme. Haluamme yksinkertaisesti saada rahamme pottiin johtaessamme, ollessame siis todennäköisempiä voittajia. Voita tai häviä, hyvää tai huonoa tuuria, sillä ei ole väliä. Anna huonojen pelaajien keskittyä tulokseen, keskity sinä oikean siirron tekemiseen.

Kurinalaisuus jonka avulla teet oikean teon oikeaan aikaan (enemmän tai vähemmän) on perusasioiden perustaa.

Sokeat panokset. Pokeri on ajattelevan henkilön peli. Kun pelaaja panostaa ajattelematta, joko huonon pelaajan tai sääntöjen takia (sokeat panokset tai antet), tämä on aina olennaista rahaa potissa. Ajattelevaisen pelaamisen tarkoitus on keskittyä panostuksiin, jotka tehdään ajattelemattomasti. Hyökkää huonojen pelaajien, sekä sokeiden panosten kimppuun. Ajattelevalla pelaajalla on etu puoliksi ajatteleviin pelaajiin, mutta ajattelevilla pelaajilla on suuri etu ajattelemattomasti tehtyjä maksuja vastaan.

Limit vs. No Limit. Suurin osa televisiossa esitetystä Holdemista on No Limit Texas Hold'em-turnauspokeria. Tämä pelimuoto on niin erilaista Limit Holdem-rinkipeliin verrattuna, kuin mikään samaa lajia oleva pelimuoto voi pokerissa olla. Monet voittotaktiikoista No Limit-turnauksissa ovat joko hyödyttömiä tai päinvastoin toimivia Limit Holdem-rinkipeleissä. Moottorisahat voivat tehdä nopeampaa jälkeä, mutta voiveitset sopivat silti tiettyihin tehtäviin. Vaikka näitkin kirvesmiehen kaatavan puun moottorisahalla, käytät silti mieluummin voiveistä voihin.

Aloituskädet. Yksi huonoimmin ajatelluista Texas Hold'emin perusteista on aloittelijoiden laittama painoarvo aloituskäsille, jotka kiinnittävät todella suurta huomiota aloituskäsien paremmuusjärjestykselle ja niiden ryhmiin lajittelemiselle. Hold'em on enemmän flopin jälkeen, kuin sitä ennen pelattava peli, mutta silti useimmat aloittelijat keskittävät suuren osan ajastaan aloituskäsien miettimiseen. Jos opi sitä miksi pelaat tietyn käden, ja kuinka aiot pelata sen tiettyjen floppien jälkeen, pelissäsi ei ole tarkoitusta. Opi miksi ja miten pelaat kädet, älä keskitä aikaasi vain kysymykseen: mitä käsiä pelata.

Perusasiat voittavat pallopelejä, pokeripelejä ja mitä tahansa pelejä. Anna idioottien ostaa lounaansa egoillaan. Sinun täyttyy keskittyä tekemään ajattelevia panostuksia kun se on eduksi, ja sitten voit keskittyä ostamaan lounaan voitoillasi -- voitot jotka ovat huonoilta pelaajilta, ego-pelaajilta ja pelaajilta joilla perusasiat eivät yksinkertaisesti ole kunnossa.