Pokerstars

Sluwheid, bedrog en vlucht

Het winnen zonder de beste hand

Paul GoodmanTijdens de Vietnam oorlog, verklaarde de schrijver Paul Goodman (Growing Up Absurd) dat er drie manieren zijn voor geschikte mannen om onder de dienstplicht in Amerika uit te komen: sluwheid, bedrog en vlucht.

In poker is de meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen om je beste hand te tonen om de pot te winnen. Om te winnen proberen de meeste spelers zich te richten op de ins en outs van de selectie van beginhanden , tactiek om handen te spelen en andere strategieën die aangedreven worden om geld te krijgen door de beste hand te tonen. Het tonen van de beste hand is absoluut iets wat je soms moet doen om een winnende speler te zijn, maar het is slechts de einduitkomst en het toont de speler dat het absoluut niet het belangrijkste ding is. De meeste winst van een winnende speler komt van sluwheid, bedrog en vlucht.

Sluwheid: Het winnen van de pot is niet het einde van het verhaal. Het is amper het begin. Om te beginnen, is het beheersen van de manipulatie van de pot grootte een ingewikkeld talent. Het zou duidelijk moeten zijn dat Speler A veel beter doet dan Speler B als Speler A regelmatig acht inzetten wint in een bepaalde pot en slechts drie riskeert terwijl Speler B slechts zes inzetten in een bepaalde pot wint en er drie riskeert.

Sluwheid speelt ook een rol bij de spel selectie, tafel selectie, stoel selectie, tijd van de dag van het spel selectie, beeld projectie, het bewerken van je tegenstanders en specifieke taktieken zoals het isoleren van de inzet tegen bepaalde spelers.

Bedrog: Winstgevende bluf strategie is het duidelijkste ding hier, maar het is niet het einde van hoe bedrog geld kan winnen. In iedere hand die we spelen, hebben we kansen om onze tegenstanders te misleiden zodat ze zich gedragen op de manier wat wij willen. Je wilt je tegenstanders in beweging zetten om dingen te doen die voordelig voor jouw zijn en niet voordelig voor hun. Als je de nuts op de river maakt en je tegenstander maakt absoluut niets, dan wil je ze zeker tegen jouw in laten zetten. Of je check-raisen of re-raisen!

Met misleiden bedoel ik echter niet dat je je tegenstanders moet verwarren. Een verwarde tegenstander kan over de correcte actie struikelen! Als je je tegenstanders met succes misleidt, zullen ze handelen op de manier wat jij wilt. Denkende spelers zouden zich constant moeten bezighouden met het bedrog bij de tegenstanders, met het doel ze in je voordeel te laten handelen.

Vluchten: De fold is het belangrijkste van de vier poker handelingen (bet/inzet, raise, call, fold) omdat... het geheim van winnend poker is hoe je de handen speelt die je verliest. Echter door het verlangen van de meeste spelers om “winnaar” te zijn, vergeten ze schijnbaar dat we in een negen handig spel acht keer de verliezende hand uitgedeeld krijgen dus wat er werkelijk toe doet is wat we met die acht handen doen en niet wat we met die ene hand doen die we winnen!

Het belangrijkste financiële verschil tussen een goede en slechte speler zit hem in folden, het sparen van inzetten. Niet toevallig is dit ook ongeveer (maar niet helemaal) het verschil tussen werkelijk geweldige spelers en gewoon goede spelers. Ik verwijs echter niet naar “de big laydown.” Terwijl veel spelers zichzelf op de rug kloppen als ze dat af en toe voor mekaar krijgen, moet het in perspectief worden gezet. De big laydown is een zelfzaam iets. De fold gebeurt op een bepaald punt in iedere hand die we niet winnen.

Vlucht is ook belangrijk in de vaardigheid om te kiezen wanneer men een spel stopt. Spelers denken gewoonlijk lang na over “wanneer te stoppen”, maar de wetenschap van folding wordt bijna nooit besproken, gedeeltelijk omdat winnende spelers redelijk gemakkelijk tot een fundamentele, verstandige folding strategie komen: als je gelooft dat je niet de beste situatie hebt, fold. Maar het “beste” is vaak tamelijk troebel, een moeilijk ding om te beoordelen.

Pogingen om de verliezen te minimaliseren, voegen meer geld toe aan de zak van de speler dan pogingen om de winst te maximaliseren gewoon omdat er meer kansen zijn om te minimaliseren. Ondanks dit besteden spelers gewoonlijk maar een fractie van hun denken aan het minimaliseren/verlies strategie vergeleken bij hun maximalisering/win strategie. As een gevolg zijn de inzetten verspild. De winst gereduceerd.

Geld dat niet verloren is laat zich hetzelfde besteden als geld dat gewonnen is.

Poker is een bodemloze put van beslissingen en acties met financiële vertakkingen. Winnend poker is meer dan een pot voorgeschoven te krijgen als je “wint”. Wanneer je werkelijk in een spel bent (nadat je je spel/tafel/enz. selectie), gaat het allemaal om inzetten. Een inzet hier, een inzet daar...het doet er niet toe waar je die inzetten oppakt – via een vroege fold, een verstandige laydown later in een hand, pot manipulatie, bewerken en misleiden van tegenstanders, enzovoorts – wat er toe doet is dat die inzetten in je stapel blijven, en in je zak.

Sluwheid, bedrog en vlucht stoppen meer geld in je zak.